Nu tar vi över bygget och fort ska det gå! ;D

3 Maj 2015
 
Ursäkta för ett väldigt försenat blogginlägg men aa.. Vi sitter i princip fast i huset :P
Vi har i princip inget liv då vi jobbar, bygger på huset till ca 22 varje kväll, äter jätte sen middag och sen sover..  De senaste två helgerna har dessutom helt och hållet spenderats i huset.. Men vet ni vad, det är så jäkla värt det, vi är lyckligare än någonsin!! :D
 
Och ja.. Jääklar så fort det går! När vi fick nycklarna den 23 april, alltså för 1,5 vecka sedan så var enbart de bärande väggarna uppe, alltså fanns det inte en tillstymelse till rum what so ever (förutom vardagsrummet)!
 
Men nu ni! På 1,5 vecka har vi, tillsammans med Henke, hunnit glesa och regla alla tak (förutom garage-och förrådstaket) samt rest alla icke bärande innerväggar. Vi har även enklat alla väggar samt att vårt sovrum är helt färdiggipsat!
 
Under denna tid har även elektrikern hunnit hoppa in i bygget så nästan all el är dragen. Så fort han har dragit in resterande delen av elen kan vi börja dubbla och gipsa alla väggar.
 
Vi har även hunnit dra all ventilation tillsammans med Pontus Pappa (förutom aggregatet som skall bäras upp/på plats vid ett senare tillfälle). Det enda som saknas nu är lite popnitning samt att rören skall isoleras.
 
Tomten har även fått i princip alla sina massor på plats, nu saknas bara det översta sandlagret samt att vi ska bestämma hur vi vill ha vår uppfart etc!
 
Så ja.. Mycket har hänt på kort tid! Sen har vi massor kvar att göra men detta är en suverän start i vår mening! :D
 
Bilder!
Såhär såg vår sovrumsdel ut när vi fick nycklarna. Här saknas väggarna till klädkammaren, toaletten och lilla sovrummet.
Köket samt matrumsdelen då den var totalt orörd.
Första plasten på plats, plasten läggs under glesen som luftspärr, det är otroligt viktigt att denna är tät för ventilationens skull. Detta är förövrigt i matrumsdelen samt ingången till vardagsrummet.
Plats och gles på plats!
Här har vi hunnit plasta och glesa vår sovrumsdel samt hunnit regla upp alla väggar. Veronica sitter och tar en lunchpaus i vårt framtida sovrum!
Här har eletrikern börjat få upp lite el. De kablarna som hänger ned är till vår kyl/frys etc.
Dock har vi rest den väggen nu, se bilden längre ned i detta blogginlägg! :D
Elskåp + mediacentralen.
Ventilationen! (Dock inte helt färdigmonterad på denna bild)
Nu ni! Här har det hänt grejer! Nu är väggarna i vårt sovrum i princip färdiggipsade :D
Även de yttre väggarna mot vardagsrummet är färdigplyfade! Dock är inte väggarna till badrummet och lilla sovrummet färdigplyfade då det saknas el i dessa väggar. Bjuder även på en glad Pontus :D
Matrumet/köket samt delar av hallen är nu plyfad/gipsad, nu är som sagt även den yttre köksväggen på plats! :D Dörren till vänster är in till vår ena toalett och dörren till höger är in till vårt stora gästrum/datarum :D (+ en Veronica som vägrar vara med på bild :P)
 
Som sagt, vill man så går det! Detta bygge går hitintills otroligt bra (pepparpeppar) att vi kanske är inflyttningsklara redan i början på augusti *hoppas* :D
 

Kommentera här: