Status efter stomresningen !

Som sagt en liten update vad som hänt sedan stomen restes och huset började ta form.
Alla takstolar och papp är på plats sedan i Fredags så nu börjar det bli hyffsat vattentätt saknas fortfarande panel på dom höga delarna. Tyvärr kom det ju en onödig skur natten mellan Torsdag/fredag så vart lite blött invändigt men ingen större fara allt kommer torka jag säger att det bara är bra så inte plattan torkar för fort och spricker! Vi ska in med fläktar så fort vi kommer in när grabbarna är klara dom får köra sitt race nu och slippa en massa spring! 
 
I Måndags reste dom skalet av uterummet b.la , glaspartierna till det kommer om 2-3 veckor lite synd efter som man vill att allt ska hända på samma gång eftersom man vill se resultat överallt trotts att grabbarna gör massa annat viktigt på huset
 
Dom har spika all läkt på taket så nu är det förberett för takpannor som jag tror läggs imitten på nästa vecka, hängrännor har dom börjat med lite smått också!
 
Tror även att dom börjar med allt löstvirke på alla högdelar och skarver från blocken på huset efter som att de levereras så fabriken annars får de inte plats i lastbilen =)
 
Huset känns så mäktigt och stort när man står framför det, Nu märkar man verkligen att dom där 5 graderna vi var tvunga att öka på takvinkeln för att klara detaljplanen gör en storskillnad, nu finns det så mycket höjd på vinden så att man kan göra en extra våning i framtiden om man skulle vilja utan att ändra på takhöjden utvändigt
 
Vi ska dit på Torsdag efter jobbet och ha ett litet möte efter som vi har märkt att vi missat höjden på kökfönstrena just nu sitter dom typ i midjehöjd ! Det är ritat efter deras standard placering för dom som ska ha överskåp i köket , vi ska dock inte ha det så får se om vi bara flyttar upp dom eller om vi helldre vill ha större , det får visa sig efter Torsdag när man måttat lite och kommit överens om något bra ! Lite synd att det vart så men inte så lätt att tänka på allt hela tiden... speciellt när ytterväggen kommer färdig, Men allt går och lösa och nu finns ju fortfarande chansen !
 
Lägger upp 2 bilder så de finns något att titta på också, dock så hamna ena bilen mitt framför entredörren....Man vill ju inte göra sig osams med grannarna redan genom att ställa sig ivägen någon annanstans =)