Första inlägget, Villa Styrsö A-Hus!

Hej och välkommen till vår husblogg, Villa Styrsö!

Här kan ni följa vår (Veronica och Pontus) resa till vårt drömhus! Vi kommer lägga upp bilder vart efter som samt våra tankar och funderingar under byggets tid!
 
Varför just A-hus?
För cirka ett år sen, mer exakt i juni 2014, köpte vi vår tomt efter flera månaders letande efter det perfekta huset för just oss. Vi insåg efter dessa månader av husletande att ett begagnat hus inte var något för oss och bestämde oss helt enkelt att det enda sättet att få exakt det huset vi vill ha var genom att bygga ett eget, vilket även visade sig vara mer prisvärt.
 
Vi började jämföra husleverantörer, googla på dem för att se vad folk tycker och tänker. Fiskarhedenvillan, Eksjöhus och A-hus var de som vi inte hittade något negativt om.
 
Därefter började jämförandet mellan olika hustyper, vi var fast bestämda över att vi ville ha ett "socialt hus" (Pontus är så trött på ordet "socialt" nu då jag jämt tjatade om det när vi jämförde modellerna :D) samt att det helst skulle vara "H" format där köket ska vara den centrala delen i huset och en öppenplanlösning som leder direkt in till vardagsrummet utan en avskärmande vägg = socialt :D.
 
Efter mycket jämförande vart vårt hus, Villa Styrsö från A-hus, det var det som passade oss bäst både planslösningsmässigt och storleksmässigt dock med vissa tillägg och ändringar, såsom isolerat uterum, garage istället för carport samt att vi valde till den alternativa planlösingen för att få tre sovrum istället för två.
 
Vi valde att köra delad entreprenad med A-hus då Pontus är rörmockare sedan över 10 år tillbaka och har därmed väldigt goda kunskaper inom nybygge. A-hus står får klimatskalet (allt utvändigt), dock gör Pontus all rördragning i plattan. Därefter tar vi över invändigt därav är inget standard från A-hus utan vi har valt alla installationer/materiellval/kök och badrum själva.
 
 
Det vi har insett nu efter snart ett år av väntande är hur mycket handläggningstid det är innan det väl händer något "fysiskt". Det har vart ett flertal spännande möten med A-hus, vi har en fantastiskt trähus säljare vid namn Mattias Blank som har hjälp och guidat oss otroligt mycket. Från att nästan helt vara "rookies" inom husbyggning till att kännas oss jätte lugna.
Vi har även en fantastiskt kontrollansvarig och bygglovshandläggare som har sett till att allt har gått som som smort.
 
Vi saknade att kunna läsa en blogg om Villa Styrsö när vi valde vårt hus så om Du har valt att bygga ett Villa Styrsö hus så kom gärna med frågor så ska försöka svara så gott vi kan samt att vi hoppas att våra bilder också får er att välja ett Villa Styrsö!
 
Tack för att ni läste detta inlägg, hoppas ni vill följa oss i vår resa! :)
 
Nedan kan ni se bilder på huset, så som det skall se ut när det är klart :P Samt planlösningen!
 
 
 
 

Kommentera här: