Dagen D, stomresning!

26 Mars 2015
 
STOMRESNING, äntligen!!! :D
 
Som vi skrev i det förra inlägget var vi otroligt exalterade över stomresningen så vi bestämde oss för att ställa alarmet på 06:00 för att hinna se när de började lyfta dit första väggen vid 07:00.. MEN de hade redan börjat 06:30 så när vi väl kom till tomten vid 7 så var redan 1/3 av ytterväggarna uppe, jääklar så snabba de är!
 
Vi måste ge en stor eloge till våra duktiga hantverkare, för gårdagens vädergudar var inte på vår sida.. Satan så det blåste, heelt galet! 
I princip hela dagen blåste det med enorma kastvindar som slet tag i väggarna vilket gjorde att vi nästan trodde de skulle ge upp, speciellt garageväggen som flög hej vilt över hela huset. Dock var kranföraren helt fantastisk så han lyckades parera hela tiden för att till slut sätta ner väggen på marken. Efter det band de fast långa linor på väggarna för att lättare kunna styra vart de skulle från marken.
 
Som vi skrev tidigare så vart vi extremt förvånade över hur fort det går att resa ett helt hus på 190 kvm! De började 06:30 och vid ca 19 tiden åkte dem hem och då var allt på plats förutom takpappen. GALET! :D Dock är det mycket pyssel kvar men alla stora jobb är nu klara!
 
Så nog med "snack", nu ska ni får se en massa bilder :P
(Vi kommer även uppdatera mer ikväll för att visa dagens framgångar samt videos från igår som måste klippas ihop först! :D)
 
Såhär såg det ut när vi kom till huset vid 7, helt sjukt vad mycket de hade hunnit med på 30 min :P
Denna yta är vårt sovrum(t.h) och badrummet (t.v) samt att klädkammaren och ett till sovrum skall få plats på den här ytan (innanför syllen).
Vardagsrummet samt en liten del av matrummet till vänster.
Pontus och vår A-hus säljare Mattias :D
Vardagsrummet där vi har ryggåstak!
Baksidan av huset, innan det övre partiet kom på plats.
Så här mycket hann de med på en arbetsdag, galet! Detta är baksidan av huset.
Framsidan utav huset efter avslutad arbetsdag :D

Kommentera här: