Två veckor kvar tills vi får nycklarna!! :D

12 April 2015
 
Precis som rubriken lyder; endast två veckor kvar tills vi får nycklarna till huset och får ta över bygget. Det vill säga allt bygge invändigt då huset skall vara helt klart utvändigt (exklusive den utvändiga målningen).
Den 23 april har vi slutbesiktning för stommen, spännande!
 
Tisdags förra veckan, mer exakt den 7 april, kom Klas vår bygglovshandläggare från kommunen, vår kontrollansvarig Anders och även Mattias A-hus säljaren till huset för att ha platsbesök. Vi gick runt och inspekterade huset både invändigt och utvändigt, mest för att vår bygglovshandläggare skulle se så vi hade följt de bestämmelser som är just för vårt hus samt se så allt såg ok ut. Alla tre var mycket nöjda med huset, det fanns ingenting som Klas ansåg gick emot vårt bygglov.
Enda skillnaden som har uppstått är att våra köksfönster sitter på alldeles för låg höjd, så detta ritade han in på ritningen så det ej glöms att tas med på slutsamrådet.
 
Så nu hoppas vi att allt är i perfekt skick när stombesiktningen är den 23 april, peppar peppar! Det är även då vi får nycklarna till huset!
 
Sedan vårt förra inlägg så har de nu lagt på alla takpannor samt allt lösvirke, se bilder nedan!
 
Det enda som är kvar nu är färdigställa det inglasade uterummet, fönsterna är från en annan leverantör därav den extra långa väntetiden.
Förutom det så har de egentligen bara kvar lite lösvirke i alla hörnen på huset samt beklädnaden under alla dörrar samt sätta dit garageporten!
 
Igår och idag har vi samt Veronicas mamma Ann spenderat dagen med att såga ner nästan allt spillvirke från stomresningen i en lagom storlek så det får plats i den öppna spisen samt staplat det i en snygg hög. Det vart galet mycket virke så nu kommer vi inte behöva köpa ved på flera månader! Dock kommer vi behöva lägga ett par dagar till på att klyva ned det resterande spillvirket som är kvar.. :P
 
Så aa.. Nu får vi se vad som sker denna vecka, vi hoppas på att uterummet kommer på plats ordentligt, det hade vart kul!! :)
 
Bilder!
 

Kommentera här: